Chine doet het deze winter weer, een onwaarschijnlijk gedetailleerde collectie brengen ze op de markt! Het merk bestaat nog maar sinds 1991 maar op een kleine tien jaar spelen ze het voor elkaar bekend te staan als een exclusief en gerenommeerd merk.  Chine is een op en top Belgisch merk en daar mogen we zeker trots op zijn. Met zijn 250 internationale verkooppunten krijgt het merk ook in het buitenland veel aandacht en bewondering.

Ze staan al langer bekend om hun gebruik van uiteenlopende en unieke stoffen en voor wintercollectie 2011 is dit niet anders. Kant, bont, leder, zijde, wol,.. Het is er allemaal en bovendien gaat winter 2011 volledig om het combineren van al deze stoffen. Minder trend-gebonden kiest Chine voor veel kleur in zijn wintercollectie. Hevig blauw en vuurrood geven accenten aan een sobere outfit.

Mode 2011 gaat terug in de tijd en dat doet ook Chine. De jaren 40 en de jaren 50 zijn de inspiratie van het label en dat vertaalt zich naar vrouwelijk en sexy maar toch geraffineerd. Een totaal ander inspiratiebron was Frida Kahlo, een Mexicaanse surrealistische kunstschilderes.

Sinds 2009 is de enige echte Tim Van Steenbergen de huisontwerper van Chine! En als het aan ons ligt mag dat nog wel een tijdje zo blijven!

Chine Wintercollectie 2011Chine Wintercollectie 2011Chine Wintermode 2011Chine Wintercollectie 2011Chine Winter 2011Chine Wintercollectie 2011

Bron: Feeling. Foto’s: Chinecollection.com.