Furry 2

Furry 2There is no turning back now! De temperaturen dalen langzaam en dat zal er niet meteen op beteren. Nog lang niet uitkijken naar zon want het wordt nog erger. Het belooft een koude winter te worden en dus kan je maar beter voorbereid zijn. Lichte vestjes en blazers zijn straks niet meer aan de orde en zullen plaats moeten maken voor dikke winterjassen. En stiekem kijk ik daar ook wel naar uit, zeker nu de mode vol met furry stuff zit! Harig outerwear is onmisbaar deze winter!

Er zijn meerdere opties. Want gelukkig eist de mode geen specifiek bontje, alles waar haar op staat is goed en het kan bovendien in verschillende kleuren. Michael Kors heeft zelfs fel blauwe bontjes in het gamma. Patricia Pepe doet het dan weer in duo en trio kleuren.

En dan komt natuurlijk het veel besproken debat of je voor echt bont moet gaan of niet. Het voordeel is in ieder geval dat er dezer dagen massa’s alternatieven zijn en dat fake bont er al lang niet meer plastiek uit ziet – ik kocht vorig jaar een waanzinnig mooie bij Juicy Couture, volgens mij doen zij enkel in fakies. Behalve een groot hart voor dieren behoud je op die manier heel wat meer geld in je portefeuille of op je bankkaart. Het verschil in warmte is wel groot met echt bont. Er zijn ook heel wat merken die bewust en resoluut echt bont weigeren want het blijft een groot discussiepunt.

Wie zich toch aan echt bont wil wagen kan dat tegenwoordig bij veel verschillende merken. Hippe fashion-brands zoals Pinko en Michael Kors bieden vaak de beiden aan – fake en niet fake. Wat je er voor betaalt hangt af van het merk en vooral van het type bont. Konijn is daarbij het goedkoopste. Wie van plan is te investeren in een bontjasje – neen het is al lang niet meer dat ouderwetse lange bomma-modelletje van vroeger – die kan natuurlijk ook naar een meer gespecialiseerde shop gaan. Een van de koplopers blijft uiteraard Pelsland. En dat ook zij mee evolueren mag duidelijk worden op hun nieuwe Pelsland webshop.

Het maakt niet veel uit welk modelletje je kiest. Of je nu gaat voor een langer type, een korter jasje met drie-kwart mouwen, breed en zwaar of licht en aanspannend, ja zelfs een trui, bodywarmer of een sjaal; als er maar haar op staat!

furry 3Furry jas

Foto’s: te vinden bij net-a-porter