De laatste seizoenen creëerden Dean en Dan – designers van Dsquared² – collecties speciaal voor de diva. Fall-Winter 2009 bestond nog uit lange elegante jurken, laagjes, zijde stoffen en weelderige sjaals. Maar voor zomer 2010 gooien de designers het over een andere boeg.

We zien vele combinaties met jeans op de runway verschijnen. Niet enkel gecombineerd met geruitte hemdjes maar ook met flashy kleuren zoals geel en oranje. De collectie straalt een stevige portie ‘je m’en fous’ uit. Zo zien we een model in een jeans verschijnen alsof ze net in een bad gele verf gaan staan is.

Dsquared 2010 Gele jeansDsquared 2010 jeans

Dsquared wou het accent ook leggen op transparantie, en dit mag ik je wel heel letterlijk nemen. Een plastiek doorzichtige jurk met een gele bikini eronder, volgens Dsquared moet het kunnen.  Ook in andere stukken uit de collectie zagen we PVC terugkomen. Van oranje jurken voor de D² vrouw tot roze hemden voor de D² man ‘all in plastic‘.

Dsquared 2010 plastieke jurkDsquared 2010 Roos Hemd PlastiekDsquared 2010 Oranje Plastiek JurkDsquared 2010 Plastiek Rok

Wie deze zomer in Dsquared wil paraderen heeft ballen aan zijn/haar lijf nodig!

Dsquared speelde met fluo combinaties; soms opvallend maar soms ook heel subtiel. Ik ben alvast helemaal overtuigd van de flashy kousen die ze presenteerde doorheen de gehele show. Als teaser verschenen Dean en Dan op het einde van de show in een korte broek met hemd en blazer en jawel.. Oranje sokken eronder!

Dsquared Fluo Sokken GroenDsquared Fluo Sokken GeelDsquared Fluo Sokken PaarsDsquared Fluo Sokken GroenDsquared Fluo Sokken Blauw