De Britse modeontwerper Alexander McQueen werd vanmorgen dood aangetroffen in zijn huis in Londen. De medische hulpverlening werd nog ingeschakeld maar McQueen zou al overleden zijn bij zijn vondst. Lee McQueen – de geboortenaam van de designer – was slechts 40 jaar en zijn dood kwam dan ook erg onverwacht. Toch wordt zijn dood door de politie niet als verdacht omschreven. Op de vraag of het om een zelfdoding zou gaan willen ze momenteel geen commentaar geven. Op 3 februari stierf Lee’s moeder en op zijn Twitter stond meermaals te lezen dat hij het hier erg moeilijk mee had.  “Now i have to some how pull myself together” was zijn laatste comment op Twitter.

De woordvoerster van McQueen vraagt om begrip en respect voor de famillie en wil dan ook verder geen uitspraken doen.

In minder dan 10 jaar werd Alexander McQueen één van de meest gerespecteerde designers wereldwijd. Hij won maarliefst vier keer de ‘British designer of the year award’ als ook de ‘international designer of the year award’ in Amerika. Over een maand zou hij zijn nieuwe collectie tonen op de Fashion Week van Parijs. Alexander McQueens dood zal waarschijnlijk centraal staan in de London Fashion Week die over enkele dagen al begint.

De meesterwerken van Alexander McQueen werden steeds gekenmerkt door de sleutelwoorden ‘controversieel, extravagant en schokerend’. Verschillende celebs werden gespot met de kledij van McQueen. Zo kwam Rihanna wel meermaalsten tonele in een Alexander McQueen outfit en recent zagen we Lady Gaga nog in een Alexander McQueen creatie bij haar laatste videoclip ‘Bad Romance’.

Op 11 februari 2010 eindigt het leven van Lee McQueen, designer en oprichter van Alexander McQueen.

Designer Alexander McQueen