Vanmiddag snuffelde ik even rond in de collectie van Emilio Pucci. Ik liet me nog niet verleiden door de nieuwe collectie want het zomerse weer deed mijn interesse eerder naar de kleedjes neigen. Mijn oog viel meteen op een hel blauwe cocktail jurk die opvallend hard leek op een jurkje in mijn kast, een Pinko..

Pinko Jurk: 400 euro
Pinko Jurk: 400 euro

Dit magnifieke kleedje van Pinko – en dit zeg ik niet alleen omdat ik het zelf heb – heeft door zijn aansluitende snit en sierlijke lijnen, bijzonder veel sterallures. Niet voor niets zagen we Veronique De Cock in deze Pinko jurk de show ‘Move Like Michael’ presenteren. Het kleedje oogt erg fris en zomers door de witte kleur. Zijn uitermate groot fashion gehalte krijgt het Pinko kleedje dankzij de gewaagde epaulet op de schouder, die tevens met steentjes en metalen kettinkjes is afgewerkt. De epaulet kan je er ook af halen, zodat wassen geen probleem wordt en wanneer die epaulet ooit old-fashioned wordt ben je hem in een mum van tijd kwijt! De sierlijke lijn die door het gehele kleedje loopt veranderd systematisch van pailletten en loopt over de schouder naar de rug. Dit Pinko kleedje is een voltreffer voor elk chique feestje!

Emilio Pucci Jurk: 4.370 euro
Emilio Pucci Jurk: 4.370 euro

En deze Emilio Pucci cocktail jurk kwam ik dus vanmiddag tegen. De kleur mag dan misschien wel anders zijn, de overeenkomst is toch groot. Dezelfde sierlijke lijn loop doorheen het kleedje. Emilio Pucci kiest dan wel niet voor een epaulet, toch maakt ook hij de schouder het centrale punt. De lijn doorheen het kleedje wordt op de schouder een stuk dikker  waardoor er een slang-achtig effect ontstaat. Ook hij kiest voor gouden details wat een luxueuze look geeft. Wat minder opvalt bij deze foto is het gebruik van twee verschillende stoffen; aan de ene kant van de lijn geruffelde chiffon, aan de andere kant suède. Hoewel dat allemaal heel chique in de oren klinkt mist het toch wat zijn effect. Emilio Pucci mag dan een geliefd merk zijn bij de celebs – o.a. bij Eva Herzigova – mij overtuigd hij met dit kleedje niet. Wanneer we dan de prijs vergelijken denk ik dat het Pinko kleedje toch een betere investering is.

Beide kleedjes zijn ook in het zwart te verkrijgen. Bovendien komen zowel het Pinko kleedje als het Emilio Pucci kleedje uit de zomercollectie; wie dus verliefd werd op één van beide kan momenteel in de solden profiteren van fixe kortingen.