Essentiel Zomercollectie

Essentiel ZomercollectieHet is verbazingwekkend hoe Essentiel zich als één van de enige Belgische merken weet te plaatsen op de fashionmarkt. Túúrlijk hebben we hier in België heel wat merken die een grote markt vonden. Maar echt modieus? Dat is toch maar voor weinigen uit ons Belgenlandje weggelegd.

We blijven over het algemeen liever braaf en sober. Ik denk aan merken als Mer Du Nord, Caroline Biss en Olivier Strelli. Allemaal hebben ze mooie stukken, maar wat is het toch steeds van het zelfde laken gesneden? Ik ben blij te zien dat Essentiel steeds meer zijn eigen identiteit creëert en dat ze durven experimenteren met kleur en snit. Zij zetten zichzelf – en daarmee ook België – op de modekaart.

Voor zomercollectie 2013 trekken ze de speelse lijn door. De fluo kantjes zijn er nog steeds en in hun snit lijken ze nog wat verder te gaan op het androgyne. Ze gaan nog meer weg van klassieke modellen en zetten zich daarmee nog meer op de fashionmarkt. De Marc Jacob fan kan voortaan ook op eigen bodem terecht! De pulls met teksten en pastelkleuren hebben dan weer een hoog wildfox-gehalte. Echte must-haves voor deze zomer – en alvast op mijn wish-list!

Ben je trouwens al eens in één van hun winkels geweest? Niet enkel de kleding is leuk, Essentiel heeft ook begrepen dat de winkelervaring belangrijk is. Wie het niet via de online winkel doet krijgt er dus een aangename shop bij aangeboden.

Belgische merken 2013
Belgische mode
Essentiel Zomer 2013
Essentiel