Vier jaar geleden openden ze hun eerste winkel in Belgie, en dit in de modestad Antwerpen. Filippa K kent zijn oorsprong in Zweden. In 1993 werd het leven in geblazen door Filippa Knutsson en haar partners Patrik Kihlborg en Karin Segerblom. Met hun lijn willen ze een gestofisticeerde en vereenvoudigde confectielijn neerzetten.  In 1996 kende Filippa K – Toen nog in z’n kinderschoenen – zijn eerste grote succes en dit met hun stretch jeans. Ondertussen is Filippa K bij ons een gevestigde waarde en blijven ze internationaal sterk groeien. Zo openden ze twee jaar geleden ook hun eerste winkel in Amerika, en dit in California.

En ook voor Lente-Zomer 2010 zien we de vertrouwde stijl terugkomen in de Filippa K collectie. Elegant en tijdloos, op het lijf geschreven voor de zelfverzekerde vrouw! En hoewel de wintercollectie uit sobere kleuren bestond worden we nu blij gemaakt met sterke accenten zoals fuchia. Zoals de rest van de modewereld legt ook Filippa K het accent meer en meer op de franse stijl. Coco Chanel was voor Filippa K de grote inspiratie voor deze zomercollectie. Combinaties van mannelijke en vrouwelijke accenten vormen duidelijk de rode draad door hun collectie.

Filippa K Summer 2010

Ook de mannencollectie komt vertrouwd over; casual en nét een beetje anders dragen bij tot een fashionable look! Filippa K koos voor aparte kleuren. Een aparte kleur, dat is volgens Filippa K: Swimming Pool Turquoise, Spearmint Groen, Candy Roos en Canary Geel. Maar ook wit en beige zijn toonaangevend voor deze zomer. Linnen pakken gecombineerd met flashy t-shirts geven je het laid back gevoel dat ons nu al doet verlangen naar de zomer.

Filippa K Summer 2010 mannen

En natuurlijk is er in het Filippa K gamma deze zomer ook plaats voor romantiek. Elegante basics kunnen perfect gecombineerd worden zodat ze dagelijks gedragen kunnen worden. Filippa K wil het koppel uitrusten met mannelijke charme voor hem en een sterk vrouwelijk karakter voor haar.

Filippa K Summer 2010 zwart wit 

Wie meer over Filippa K wil weten surft best eens naar de Filippa K website, ik was alvast onder de indruk!