New York Fashionweek is dezer dagen dé place to be voor de modeliefhebber! Dankzij de moderne technologie kunnen we ook hier in Europa live mee volgen!

Gisteren werd de wintercollectie 2012 van Hervé Leger gepresenteerd! En als grote fan van Max Azria kon ik die uiteraard niet missen!

Ik was enthousiast te zien dat een label als Hervé Leger met zo’n unieke en specifieke stijl – de combinatie van banden in strech, architecturaal in elkaar gemixt – nog steeds weet te vernieuwen en ons na zo veel jaren nog kan verbazen.

Wintercollectie 2012 bouwt hier duidelijk verder op de leading trendsetter van deze winter Louis Vuitton! Hervé Leger was duidelijk geïnspireerd door de bondage-stijl van LV. Vooral het leder is een nieuw element in de collectie. De architecturale vormen worden verder gezet in lederen riemen, winterlaarzen en jurken. Een kleine hoeveelheid cognac leder werd overtroffen door een groot gamma zwart leer met een serieus biker-gehalte!

Maar leder is niet het enige materiaal dat overheerste. Ook bont was rijkelijk aanwezig en franjes – a la Patrizia Pepe van deze zomer – gaven een nieuwe dimensie aan de befaamde kleedjes van Hervé Leger.

Een opvallende wending in de collectie van een heel typerend label! I like!

Hervé Leger FW 2012 Wintercollectie