BamboeHet milieu is een hot item dezer dagen. Natuurrampen en klimaatsveranderingen doen de wereld stilstaan bij de menselijke aanpak en er wordt gebrainstormd over allerhande technieken om de veranderingen alsnog tegen te gaan, voor de point-of-no-return. We kenden ondertussen al groene auto’s en groene energie maar nu is er ook groene fashion! Vegetariërs, Yoga-lessen en mindfullness, het is allemaal oude koek; de nieuwste rage is.. Eco-kleding!

Bamboo Clothes Spa SokkenBamboo Clothes bewijst dat werkelijk je ganse garderobe uit bamboe kan bestaan. Van je top tot je onderbroek kan je nu volledig één zijn met de natuur. Deze comfortabele spa sokken bijvoorbeeld, bestaan maarliefst voor 95 % uit bamboe – de andere 5% uit nylon. Bamboe-dragers beweren zelfs dat de stof buitengewoon comfortabel is; kledij droogt veel sneller, het voelt zacht aan en het laat je huid ademen.

Lavit LingerieNiet zo fashionable als je zou willen? Lavit lingerie bewijst dat het ook anders kan. Zelfs uit bamboe vervaardigd kan je lingerie er buitengewoon sexy uitzien. Ze kiezen voor een romantische look met – zeer toepasselijk – een bamboe design. Lavit trekt hun eco-visie zelfs door tot hun verpakking; de lingerie wordt omhuld door een organisch ruw katoenen zakje.

En de interesse in eco-kleding neemt sterk toe. Zo opende er in Nederland de winkel Organic Jas die hun kleding vervaardigen uit hennep, katoen en bamboe. Bovendien werkt Organic Jas via het fair-trade systeem, zo zorgen ze voor optimaal respect voor natuur én voor de medemens.