zakken

zakken

Januari is soldenmaand maar een week na de start schiet er nog maar weinig over van de echte hebbedingen. Bovendien lijk ik tijdens de solden extra aangetrokken tot de nieuwe collectie maar dat kan aan mij liggen.

Tijd dus om ook kortingen te scoren zonder op de solden te rekenen. Tegenwoordig zijn er heel wat kredietkaarten die daarbij kunnen helpen.

 American Express

American Express heeft de ‘membership rewards’. Het komt erop neer dat je voor elke gespendeerde euro 1 punt krijgt. Deze punten kan je inruilen voor allerhande dingen gaande van een bbq tot – hoera! – modeartikelen en bons. Momenteel kan je onder andere horloges van Tommy Hilfiger, waardebons van de Zara, lederwaren van Natan en Longchamp en verschillende parfums krijgen in ruil voor je punten. Not bad!

Beobank

Beobank mikt pas echt op de fashionista’s want ze hebben een kredietkaart ideaal voor de online-shop-a-holics. Met de Beobank Visa krijg je namelijk 3 procent van je online aankopen terugbetaald. Jaja, je las het goed; 3% terugbetaald!

Visa

Bij Visa krijg je voor elke verrichting van minimaal 25 euro een cheque van 5 euro. Deze cheque kan je in verschillende winkels opdoen; onder andere Gaastra, Olivier Strelli, Kipling, McGregor, Etam, United Brands, Pearl, Berca, Brantano en – misschien wel de leukste van allemaal – Galleria Inno. Wederom niet slecht!

 

Misschien toch even erbij vertellen dat je best de kleine lettertjes leest vooraleer je je halsoverkop een kredietkaart aanschaft. Zo zijn bijvoorbeeld de cheques van Visa maar geldig per aankoop van 25 euro en in sommige winkels per 50 euro. De terugbetalingen van de Citi Visa zijn beperkt tot 100 euro per jaar, enzovoort. Anderzijds. Wie toch een kredietkaart aanschaft kan er maar profijt uit halen. Wie echter nog geen kredietkaart heeft maakt zich best ook even de bedenking dat geld spenderen nog makkelijker gaat met een creditcard en dus het hele zaakje je misschien wel duurder kan uitkomen. Ik spreek uit ervaring..