Marc Jacobs – designer van Louis Vuitton – trekt het over een geheel andere boeg dan vorige zomer, toen alles draaide om een alternatieve girly-look. Zomercollectie 2011 is alles behalve kinds en zet de klasse-dame in de spotlights.

“Basically, I didn’t want anything natural. I wanted everything overly stylised”Aldus Meneer Jacobs.

Zo gezegd zo gedaan! Een kleurenbom overrompelde het publiek tijdens Fashionweek Paris. Allerhande prints – van tijgerstrepen tot bloemen – en motieven paradeerden op de catwalk. Felle kleuren kregen extra kracht door blinkende versieringen.

Ook riemen blonken erop los. Toch trokken ze niet alleen daar door mijn aandacht! Het is me voorlopig nog een raadsel of de riemen deel van de kledij zijn of afzonderlijk aangebracht worden. In het laatste geval kunnen de Louis Vuitton riemen wel eens dé troef van de zomer zijn. Ideaal om een zomerse outfit extra kracht bij te zetten!

Marc Jacobs was duidelijk geïnspireerd door Azië. De cheongsam jurk  en de typische jas van de Mandarijnen waren prominent aanwezig. De stoffen varieerde van zijde tot kant en ook de door-kijk-stoffen waren van de partij.

Marc Jacobs bewijst weer eens een ongelooflijk designer te zijn en helemaal op zijn plaats te zitten bij het huis Louis Vuitton.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M_audWRKX48[/youtube]