Milan Fashion Week

 

Dag 1:

Gucci Collectie 2012-2013Op de eerste dag van Milaan Fashion week konden we meteen de Gucci show al aanschouwen! Als toonaangevend label kijkt de modewereld daar sterk naar uit en teleurstellen staat dan ook niet in het woordenboek van Gucci.

Vorige winter waren het vooral kleuren uit het palet van de edelstenen, maar deze winter pakt Gucci het donker aan. Zwart domineert en wordt aangevuld met donker blauw, paars en groen. Lakleder smukt het geheel op en een opvallende rode draad doorheen de collectie is het gebruik van velvet!

 Dag 2:

Fendi Wintercollectie FW 2012-2013Fendi kleurde deze keer buiten de lijntjes! Vorig jaar zaten de oker en roest kleuren er al in maar deze winter gaan ze voor fluo gele details en zelfs de navajo/etnische invloed – ook deze zomer al van de partij – wordt subtiel verwerkt in de stijlvolle collectie!

Een mix van stoffen wordt samengesteld en zorgt voor heerlijk geraffineerde meesterwerkjes!

Silvia Fendi Venturini werkte voor de collectie wederom samen met Karl Lagerfeld, grootmeester van de mode! En dat is te zien! De twee kozen duidelijk voor een ommezwaai in de collectie. Braaf en eeuwige klasse werden geruild voor edgy en eigentijds!

Prada Schoenen 2012-2013 WinterEen ander paradepaardje op Milaan fashionweek was Prada. Veel printerest als je het mij vraagt!

Verschillende soorten prints werden gretig gecombineerd en in de spotlight stonden uiteraard ook de schoenen! Meer en meer staan de creatieve ontwerpen van de Prada schoenen in de belangstelling.

Deze zomer zien we de – GEWELDIGE – tail-light -collectie die moeilijk te overtreffen is. Maar ook voor wintercollectie 2012-2013 doet Miuccia Prada haar uiterste best en ja hoor, ook daar zijn het prints geworden!

Dag 3:

Moschino Wintercollectie 2012-2013Op slag verliefd! En dan wel op deze Moschino jurk!

Moschino heeft altijd al veel karakter gehad, voor sommige zelfs net iets te veel! Maar als je het mij vraagt is dit de droom van elk meisje!

Feeëriek als altijd gaan ze voor felle kleuren! Geen plaats voor sombere gedachten, winter of geen winter! Bindmiddel is zoals gewoonlijk: goud!

Ook hoeden – en strikken in dit geval – zijn prominent aanwezig. Van een Lady Gaga strik tot de hoed van Kapitein Haak..

Geen buitensporige collectie maar wel even fashionable als altijd!

Versace Wintercollectie 2012-2013Fendi is niet het enige label dat voor kanariegeel gaat, al is het bij Versace iets meer vanzelfsprekend!

Donatella staat wel bekend voor haar uitgesproken stijl, die vaak dicht bij kitch aanleunt, zijnde dan wel het trademark van het huis!

Verwend met kleurrijke collecties vinden we opvallend veel zwart in de wintercollectie. Leder zwaait de plak en ook hier komt het velvet aan bod! Het religieuze kruis, maliënkolders en spacy-zilver maken de collectie compleet.

Op de foto de topmodellen: Josephine Skriver, Sigrid Agren en Suvi Koponen.

Dag 4:

Emilio Pucci Wintercollectie 2012-2013 Op dag vier was het onder andere de beurt aan Emilio Pucci en ook Peter Dundas toont dat hij zijn collectie naar een nieuw niveau kan brengen!

De prints staan minder op de voorgrond en solide kleuren als zwart en wit vinden hun plaats binnen de collectie. Maar ook de snit evolueert. Geen los gefladder meer maar strak in het pak deze winter!

Architecturale vormen en leder zijn de nieuwkomers in de Emilio Pucci collectie. Ook de mix van materialen wordt meer uitgebreid: laqué, bont en see-through.

En deze laatste wordt onder andere op de foto gepresenteerd door Cora Emmanuel.

Dag 5:

Dolce And Gabbana Wintercollectie 2012-2013 Op dag vijf van Milaan Fashion week was het de beurt aan Dolce And gabbana. En het werd ook hun enigste presentatie. De vorige jaren werden we ook getrakteerd op de D&G-collectie, maar die zit er anno 2012 niet meer in – met grote droef meld ik het u!

Stefano Gabbana en Domenico Dolce bouwden duidelijk verder op hun zomercollectie. Het fruit en de groenten gingen terug de kast in maar het kant en de edelstenen bleven.

Nog meer wordt het barok-gehalte benadrukt, we gaan dieper in de tijd naar een periode waar menig romanticus zich wel in zal kunnen vinden!

Dag 6:

DSquared FW 2012-2013

Bij Dsquared zagen we heel veel diversiteit. Van de knappe high-school-girl tot de galante presidentsvrouw, alle paden werden bewandelt – hoewel de set vooral mikte op dat eerste, de runway was namelijk een basketbalveld die aangekleed was voor ’the prom’!

Dsquared is nooit bang geweest om kleur te gebruiken en dat doen ze dus ook voor hun wintercollectie 2012-2013.

Prachtige stukken in de collectie en vaak ook in leuke combinaties – inspirerend! – maar wel teleurgesteld in de – ontbrekende – samenhang van de Dan en Dean Caten!