Veel zomer hebben we dit jaar nog niet gehad. Wie net als ik uitkeek naar hotpants, sleehakken, Maxi dresses, Suède en peep-toe’s zal evenzeer de teleurstelling ervaren hebben. Het heeft niet mogen zijn en nu we dichter tegen september aanlopen zien we onze kansen verkleinen.. Het vraagt heel wat om dezer dagen een geschikte outfit samen te stellen. De regen valt in bakken uit de hemel maar de temperaturen blijven hoog. Tijd om dat eens onder de loop te nemen en op zoek te gaan naar een ideale outfit.

Do’s en Don’ts bij regenweer:

*Het allerbelangrijkste is ongetwijfeld een paraplu! Het slechte weer komt menig humeur niet ten goede en nog eens een bad-hairday er bovenop kan je op zo’n moment wel missen! Wat een uitvinding die paraplu, bovendien te verkrijgen in super leuke kleuren en motieven. MAAR waar blijf je er mee als de regen over is?? Ze zijn log en ongemakkelijk.. Op College Fashion vond ik een goede tip. Een kinderparaplu!! Vaak klein én compact en voor jou alleen heb je tenslotte geen halve tent nodig!

*Een waterdichte jas? Niet per se nodig. Wie de paraplu bij de hand heeft wordt heus niet zo nat dat 100% waterproof nodig is. Geen paniek, die stijlloze K-way mag dus in de kast blijven, opties genoeg! Een absolute topper is de trench coat! Niet alleen super trendy maar bovendien de ideale stijlmaker en hij bedekt meteen een heel stuk van je kleding! Mijdt tenslotte ten aller tijden suède!!

*Je schoeisel is waarschijnlijk nog het belangrijkste. Je wil ten slotte vermijden een ganse dag natte voeten te hebben (Op mijn rondvraag op Twitter en FB antwoordde iemand: Slippers! Dan zijn je voeten het snelst weer droog.. I disagree..). Peeptoe’s zijn uit den boze! Ga voor zomerlaarzen of doe er een schepje bovenop en riskeer die Hunter regenlaarzen een keer! Fashionstatement, whoop whoop!

*Toen ik vroeger naar school fietste was een jeans het slechtste wat je kon aanhebben bij een regenbui. De ganse dag kou lijden was het gevolg want jeans droogt nu eenmaal erg traag! Gelukkig geldt dit jeans-verbod alleen voor fietsers want wie combineert met regenlaarzen, jas en paraplu zit helemaal safe! Blote benen kan zeker maar voelt voor sommigen vreemd aan in een regenbui, een andere optie is dan uiteraard een legging!

*Dankzij een trench coat kan je je top kiezen onafhankelijk van de weergoden. Bij hoge temperaturen kan je dus perfect een lichte blouse aantrekken die je helemaal doet stralen. Bij gebrek aan ben jij tenminste het zonnetje in huis!

*En last but not least.. Een fashionable handtas!!

Trenchcoat Burberry 2011-2012Kinder paraplu Brollies GaloreHunter RegenlaarzenAlexandre McQueen BlouseMIH Skinny JeansLong Champ Handtas Kate Moss

Trench Coat: Burberry, Paraplu: Brollies Gallore, Regenlaarzen: Hunter, Hemd: Alexander McQueen, Broek: MIH bij net-a-porter, Handtas: Long Champ Kate Moss Collection