Steffi Vertriest - Felicity @ Tiani Krilove Vero Moda

Ik postte al over mijn meeting met Tiany Kiriloff voor de lancering van haar eerste lijn voor Vero Moda: ‘Tiany Kirilove By Vero Moda‘. Ik was wel eens benieuwd wat hier achter zat en hoe ze het allemaal ervaren heeft.

Een kledinglijn ontwerpen, is dat een droom die uitkomt?

Ik denk dat elk klein meisje de kleding van haar Barbies wil ontwerpen. Of zo was dat toch bij mij (lacht) maar echt bewust was ik er niet mee bezig. Ik heb nooit echt de ambitie gehad ontwerpster te worden Maar plots krijg je dan die kans en denk je WAUW! Het is echt de kers op de taart van datgene wat je al zoveel jaren doet!

Het was niemand minder dan Vero Moda, een hele grote keten, die je vroeg voor hen te ontwerpen, hoe voelde dat?

De waanzin en vooral een groot compliment! Toen ze me vroegen of ik een kledinglijn voor hen wou ontwerpen heb ik gewoon gezegd: ja duh! Ik heb echt geen seconde getwijfeld!

We kennen je tegenwoordig van Belmodo, hoe was het om dat te combineren met het ontwerpen van een kledinglijn?

Ik ben inderdaad met heel veel tegelijk bezig. Anderzijds heb ik dat ook nodig! Ik ben een bezige bij maar ik kan enkel presteren als er genoeg druk op de ketel zit!

Was het moeilijk om zo’n collectie uit je mouw te schudden?

Ik had ontzettend veel ideeën dus het was vooral moeilijk om er één geheel van te maken. Het moet ook voor iedereen toegankelijk zijn en mijn ideeën waren soms nogal.. zot om het zo te zeggen (lacht)! Het moet draagbaar blijven en dus moest ik mezelf soms wat bijsturen.

Komt er ooit een Kirilove-label?

Voorlopig nog niet. Ik vind dit al een fantastische stap en ga het voorlopig zo houden!