Je kan er niet omheen dezer dagen, de Tour De France is werkelijk overal! Wie al eens een blik werpt in de huiskamer van menig liefhebber wordt overspoeld door een beeld met vreemde mannetjes in nog vreemdere outfits. Tijd om dat eens onder de loep te nemen!

Gisteren keek ik – onder lichte dwang/bij gebrek aan inspraak – naar de ploegentijdrit! Ik ging er haast even hard in op als de fan – aka het vriendje – die naast me zat, maar we verbaasden ons weliswaar over andere kwaliteiten. Terwijl ik een update kreeg over het hoe en het waarom van een ploegentijdrit keek ik beoordelend naar die outfits. Sommigen droegen een roos met fluo blauw pakje. Really…?!? Wie beslist zoiets, en nog beter.. what was he thinking? Mannelijkheid: nul komma nul!

Tour De france Astana glimmende pakjesDe aller-lelijkste pakjes waren zonder twijfel die van Astana. Glimmende latex-like pakjes die er niet alleen belachelijk uitzagen maar ook nog eens alles – uhu ALLES, hier hoeft geen tekeningetje – accentueerden.. Liever niet op zondagmiddag. Ik was blij te horen dat de presentator mijn mening deelde, zij het dan wel met de nuance dat het een doordachte zet was, kwestie van aerodynamica blijkbaar.

Tour De France Sky Outfit PloegentijdritToch moet ik gezegd hebben dat niet alle ploegen zich in clowneske sisi-pakjes wringen. Team Sky krijgt van mij de prijs voor de mooiste outfits! Zwart met wit en een felgroen accent. Dat is als een sober broekpak met fluo Louboutins eronder! NICE!! Bovendien kozen zo voor ultra coole helmen en een streep op hun rug die dan een mooie lijn vormde als de renners op een rijtje reden! Stoer, mannelijk, gewaagd!! Zoals het hoort!