Het seizoen is weeral om. We kopen dezer dagen nog de laatste solden en hoewel de zomer nog maar net begonnen is kijken we al uit naar de winter. Rationeel gezien erg vreemd maar zo schrijven de regels van de modewereld het nu eenmaal voor. En aan de regels van de modewereld mag nooit getwijfeld worden.. Of toch? Het schaadt niemand af en toe eens na te denken over de ongeschreven regels. We hebben ze geïntroduceerd en kunnen ze dus ook veranderen.

Ondanks het weinig logische karakter van een zesmaandelijkse switch, vóór de zomer en midden in de winter, heeft het wel een aantal voordelen. Wie het dezer dagen nog heeft over zijn ‘zomerkleding’ heeft het niet helemaal bij het rechte eind. Omdat de wintercollecties ook een heel deel van de zomermaanden bestrijken is er steeds minder verschil tussen de zomer en wintercollecties. Wintercollectie 2012 Dolce And GabbanaJe vindt nu ook een warme jas in de zomer en een korte rok of een licht blousje in de winter. Hoera!

En wat brengt de komende winter ons? Winter 2012 is een groot contrast met de felle kleuren van de afgelopen zomercollectie! Spijtig? Niet helemaal want er is weer plaats voor dikke en veelzijdige materialen. In 2012 kiezen we voor een mix van breigoed, leder en bont. De gesofisticeerde laagjes look is helemaal HOT en het minimalisme wordt door de meeste merken aan de kant geschoven.

Het androgyne thema wordt uitgediept en wie helemaal mee wil zijn loopt er in 2012 bij zoals een jongen! Voor wie dat allemaal wat teveel is zijn er tal van ‘afgezwakte trends’ die een mooie middenweg vormen.

Steffi Vertriest - FelicityBij deze neem ik afscheid van de zomercollectie 2011 en kijk met een nieuwsgierige blik naar de wintercollectie 2011-2012! Het belooft weer een spetterend modeseizoen te worden vol nieuwe ontdekkingen!

En daar drinken we maar al te graag een glaasje op! Om de zomer nog een laatste eer aan te doen in een witte Halston Heritage jurk, één van de leukste nieuwkomers – “terug van weggeweest” – deze zomer!