Deze zomer zien we wel heel verschillende stijlen ten tonele verschijnen. Waar de ene designer kiest voor een romantische Alice-In-Wonderland-look, kiest de andere voor een stoere Western-look. Het Cowgirl idee was blijkbaar een succes want in zomer 2010 zien we nogal wat franjes, leder en jeans op de straat verschijnen. Deze winter geraakte zwart leder al af van zijn ordinair imago en het ziet er naar uit dat deze smaak-transformatie ook de Western-look zal overrompelen.

D&G Zomercollectie 2010 WesternAls er überhaupt al  één merk als trendsetter van de Cowgirl stijl dan zal het toch wel D&G zijn. Van topdesigners als het Dolce en Gabbana duo verwachtten we natuurlijk dat ze een vernieuwende stijl brengen. En dat lukt ze aardig. In alle magazines worden hun creaties voor zomer 2010 op handen gedragen. Van hun kleding tot hun accessoires, volgens D&G kan je haast niet overdrijven met de franjes. Het hoeft deze zomer absoluut niet één te combineren western-item te zijn, je ganse outfit mag de wild wild west uitstralen.Leder en jeans zijn hotter than hot!

Denny Rose 2010 Western stijlOok Denny Rose slaagt de nagel op de kop. Voor de zomercollectie van 2010 gaan ze voor leder en jeans. En het leder houdt hier niet op bij boots of riemen. We zien broeken bestaande uit half leder, half jeans – de twee trends gecombineerd. Denny Rose combineert vaak met geruite en gestreepte hemdjes, zelfs lederen hemdjes moeten kunnen. Om de Cowgirl stijl af te werken kiest Denny Rose zelfs voor de cowboy hoed.

Gucci Handtas met FranjesHet lijkt wel of Gucci de trend had zien aankomen. Al enkele seizoenen introduceren ze de franjes aan hun handtassen. Wie dus al eerder een Gucci tas van dit soort had aangeschaft treft deze zomer twee vliegen in een klap – een awesome Gucci bag én de western stijl. Diegene die een volledige western outfit maar niets vinden kunnen bijvoorbeeld voor één item gaan, een handtas is dan ideaal. Deze Gucci tas is een ideale investering want wanneer de trend voorbij is zal deze handtas nog steeds trendy zijn! De kracht van Gucci..

Paul-&-Joe-2010Ook Paul & Joe laten de country trend niet zomaar voorbij gaan. iets subtieler kiezen zij niet voor jeans en leder maar voor lichte kleedjes met bloemmotieven. Gelaagd en vanonder met een beetje kant wordt het geheel kracht bijgebracht door een sjaaltje en jawel, ook een hoed. Benieuwd of we deze zomer de cowboy hoeden ook echt op de straat zullen zien..

Guess2010

Guess gaat al langer voor de western-look. Zij kiezen voort te bouwen op de zwarte rage van winter 2009. Guess combineert de western look ook met studs waardoor we ons – dankzij de brainwashing van de winter – al meteen kunnen vinden in de kleding. Het zwarte korset op de foto doet romantisch aan, benieuwd wanneer Zoro op zijn zwarte paard eraan komt.