Het begint stilaan te korten, nog eventjes en we kunnen die most impressive dress uit de kast halen en zo de overgang van oud op nieuw in stijl doorbrengen. Met de jurk in het achterhoofd beginnen we te denken aan een bijpassende tas. Niet te groot – niemand wil op oudejaarsavond sleuren met een zak van een tiental kilo’s (en ja het aantal spullen dat je meeneemt is meestal recht evenredig met de grootte van de zak) en niet te klein – identiteitskaart, bankkaart, gsm, sleutels, extra mascara, geld,.. enzovoort. Maar natuurlijk biedt de fashionwereld ons dé oplossing aan. Wie stijlvol zijn spulletjes wil meenemen doet dat met:  een clutch!

Tegewoordig heeft bijna elk merk wel een clutch in zijn gamma. Ik koos er enkele uit voor jullie.

Michael Kors Clutch WebsterDe Michael Kors Webster clutch bstaat uit leder en komt in verschillende kleuren. Voor wie zwart te gewoon vindt is er deze marin blauwe lederen clutch. Op het gouden slot staat de naam van het merk gegraveerd. Dit tasje knt een prijskaartje van 102 euro. Te koop op de site van Michael Kors, waar je vanaf 100 euro trouwens geen shipping kosten moet betalen. Let echter op, wie plant deze clutch met oudjaar mee te nemen moet er rekening mee houden dat de kans klein is deze op tijd te hebben. Je kan dan beter op zoek gaan naar een Michael Kors verkooppunt.

BCBG Clutch

Ook BCBG steekt enkele clutches in zijn gamma.  Als je nog geen idee hebt welke soort clutch je wil  is de BCBG winkel the place to be. Elegant of casual het bevindt er zich allemaal. En zo ook deze stoere clutch met studs, ideaal voor wie de rock chick trend ook met oudjaar wil doorzetten!Voor 206 euro is deze van jou. Of ga je voor meer prinses gehalte..? Dan is deze grijze clutch misschien wel iets voor jou. Deze is gemaakt van leder met ruches naar de midden toe. Maar een groter voordeel is dat je deze om je schouder kan hangen. Deze sierlijke clutch heeft een prijs van 158 euro. Wie nog eleganter wil gaan kiest voor een satijnen clutch, deze komt met een ‘kiss’ sluiting en heeft een prijs van 95 euro.  Wel opgepast, wie plant nog een stapje in de wereld te zetten is zich best bewust van de nadelen van satijn.. Vlekken krijg je er niet meer uit en bovendien heeft deze clutch geen schouderriem, dat wordt de hele avond vasthouden dus..

BCBG Satijnen Clutch BCBG Clutch grijs

Guess ClutchVoor de Marciano fans is er de Guess clutch. En natuurlijk komt deze in een gigantsich groot assortiment van kleuren maar ik koos deze keer voor deze paarse clutch. Het tasje heeft het alom bekende guess  patroon – voor de liefhebbers die trouw willen blijven aan hun merk.Voor de clutches van Guess kan je rekenen op een prijs rond de 40 euro.

Jimmy Choo ClutchMag het grust een eurootje meer zijn..? Dan is deze statische Jimmy Choo clutch misschien wel iets voor jou! Stijlvol zwart, met alles combineerbaar en door zijn tijdloos karakter een tasje dat een langer leven zal kennen dan enkel 2010. Je betaalt voor dit tasje wel een prijs van ongeveer 345 euro.

Maar ook deze gouden DKNY clutch is een goede investering. Het soepele leder waaruit het tasje gemaakt is spreekt meteen aan. Bovendien zijn er heel wat wat voordelen aan verbonden; het heeft een rits waardoor je je spullen minder snel DKNY clutchkwijt bent, het kan rond de schouder gedragen worden en bovendien valt het te combineren met zowat elk princess-like jurkje. Ook erg leuk is het fold-over systeem waarmee dit tasje werkt.