Dennis Diem

Dennis DiemHet werd een slagveld bij Dennis Diem, figuurlijk en ook even letterlijk..

De muziek begon met enkele schoten en de eerste gewonden lagen meteen langs de kant, plaatsmakend voor de opener van Dennis Diem. Zachte tinten zwaaiden de plak en luxueuze stoffen als zijde, tulle, see-through en wat parelmoeren accenten maakten het geheel gesofisticeerd en uitermate gedetailleerd.

De corsetten waar de Nederlandse designer zo bekend om staat waren er uiteraard ook weer bij. Het mooiste exemplaar was ongetwijfeld de finale waarin een elegante lange jurk met bustier vergezeld werd door een zwanenvleugel. Tezamen met de dramatische muziek was dit een zeer indrukwekkende finale.

Toch werd er na de show over meer gesproken dan over de prachtige couture op zich. Het algemene gespreksonderwerp was namelijk één van de modellen die een lelijke val maakte op de catwalk en het niet klaarspeelde zonder hulp terug naar de backstage te geraken. De gangen werden na de show gevuld met geruchten over weinig eten en anorexia, te magere modellen en ga maar door. Al leek het mij meer een tragisch gevecht te zijn met de killer-heels waarop de modellen zich voort bewogen. Hoge schoenen zijn een must maar een sterke leest nog veel meer. Wie teengebied en hiel te dicht bij elkaar plaatst krijgt een schoen die de bal van de voet niet ondersteund en mist dus alle grip. Een spijtige zaak voor de schoen, een drama voor het model en een zonde voor het publiek dat door deze val werd afgeleid van de beeldschone jurk die het model in kwestie droeg.

Foto: fashiontelevision.nl.