Muchachomalo Amsterdam Fashionweek 2013

MUCHACHOMALOOver show gesproken! Muchachomalo was veruit de meest entertainende show van de gehele modeweek in Amsterdam. Voor een keertje startten de modellen aan de andere kant van de runway, als ontsnapte beelden uit de tijd van de Grieken en Romeinen komen ze traag en statisch de catwalk op. In poses uit diezelfde tijdsperiode staan ze als stenen beelden minuten lang stil. Na deze innemende opkomst verandert de scene naar een geheel psychedelic decor waarbij vooral de lichtshow een grote rol speelt. Later gaan we nog de etnische tour op, gaan we naar meer donkere sferen om dan uiteindelijk totally candy te gaan. Ik herhaal mezelf: wat een show.

Wie kwam voor de sexy lijven kwam zeker aan zijn trekken, niet vaak werd er meer gefloten en “woohoo” geroepen dan hier. Het geluid van de vrouwen in de zaal deed denken aan de wulpse dames bij de chippendales. Toch waren het niet enkel de mannen die met perfect gespierde lichamen op de scene verschenen. De vrouwen – in de minderheid weliswaar – waren evenzeer babes waar we allemaal jaloers op zijn.

En wat ze aan hadden? Toen ik mijn compagnon Stéphanie Bosten – super stylist btw – vroeg wat ze van de collectie vond kon ze zich er maar weinig van herinneren. Veel show is natuurlijk ook veel afleiding.. Muchachomalo was nieuw voor mij, al gaf het een heel bekend gevoel. De collectie heeft een erg hoog Bjorn Borg gehalte, zij het met een stuk drukkere prints en nog meer kleur. Wat opviel aan deze presentatie is de terugkeer naar boxershorts met langere pijpen. Jawel zelfs tot de enkels. De lange spannende – geen los broekje te bespeuren – broeken waren er ook voor de dames en waren meteen ook mijn favorieten!

Een leuke collectie met een nog veel leukere show!

Muchachomalo Amsterdam Fashionweek 2013

Foto’s: teampeterstigter en SBS6