Denny Rose 2011-2012 BoyishWat spijtig dat we de trend niet wat meer in de straten zien, hier in Vlaanderen. Nochtans deden de high-fashionmerken hun uiterste best de Like-a-Boy trend deze winter tot een hoogtepunt te brengen. Oversized broeken, shirts, blazers,.. aangevuld met derby-schoenen en zelfs bretellen. Dolce And Gabbana deed er zelfs nog een schepje bovenop door de vrouwen te voorzien van dassen en hoeden en vervolgens lekker androgyne types de runway op te sturen.

En uiteraard spelen ook de kleinere Italiaanse merken – jep, het waren vooral de Italianen die de ‘maschio’ trend pushte – zoals Denny Rose mee in dit spel. Helemaal naar de stijl van Dolce And Gabbana met hoed en das, zij het dan iets meer ‘wearable’ door de combinatie met een jeans.

En ook het vrouwelijk kantje dat er komt dankzij de getailleerde blazer en de hakken, deden mij sterk geloven in deze look! Want Vlaanderen mag dan wel nogal gereserveerd zijn op het vlak van mode, onze noorderburen bewijzen dat het allemaal kan. In Nederland ontpoppen de meisjes [bewust niet voor de benaming ‘vrouw’ gekozen] zich namelijk wel tot jongetjes. And it works!

Wat zat er zo nog in de collectie van Denny Rose voor deze winter 2011-2012? Behalve de Boyish look springen ze ook op de polkadot-trend die dit jaar vooral door Marc Jacobs getoond werd. Verder een ruime en gevarieerde collectie met thema’s als rock, kleur en business.

Personal opinion? Behalve de boy-pieces een bijzonder matige collectie. Jammer dat Denny Rose slabakt met hun campagnefoto’s waar ze enkele jaren terug zo sterk in waren.