Dolce And Gabbana Zomer 2012

Het einde van de fashionweeks nadert en het terugblikken kan beginnen. In Milaan was het ongetwijfeld Dolce And Gabbana die furore maakten! Wat een show zeg!

Dolce And Gabbana Collectie Zomer 2012Ik was vorig jaar erg teleurgesteld toen het duo aankondigde dat deze zomer de allerlaatste D&G collectie, hun goedkopere tweede lijn, ten tonele zou verschijnen. Maar [weer positief van toon] hun zomercollectie 2012 van de eerste lijn – ronduit – Dolce And Gabbana, overtrof de twee lijnen samen. Voor zover mijn fashion-geheugen reikt, is dit hun mooiste collectie ooit. Minder traantjes dus voor het verdwijnen van D&G want Stefano Gabbana en Domenico Dolce kunnen zich nu full-on concentreren op de Dolce And Gabbana lijn en daar verwacht ik heel wat van!

Stuk voor stuk waren de creaties mooier en en meer gesofisticeerd dan ooit tevoren. Elk model dat over de catwalk pronkte liet ons een nieuw kunstwerk zien. NDolce And Gabbana Accessoires 2012iet de snit was telkens perfect, de collectie was ook doordacht en ondanks verschillende thema’s was er toch een duidelijke rode draad doorheen de show.

Opvallend – of net niet – was dat het duo geinspireerd werd door voeding. Prints van tomaten en courgettes maar ook armbandjes met uien of oorbellen uit macaroni! Wie nog geen honger had zat er vast mee opgescheept na de show.

Kortom, het was nog eens een Dolce And Gabbana show om van achterover te vallen. Ook de laatste D&G show was – in tegenstelling met de D&G wintercollectie 2011-2012 – een voltreffer. Meer daarover binnenkort!

Dolce And Gabbana 2012

Dolce And Gabbana 2012 zomer

Dolce And Gabbana Armband 2012