Dolce & Gabbana Wintercollectie 2011-2012
Dolce & Gabbana Wintercollectie 2011-2012

Herinner je nog de Dolce And Gabbana wintercollectie? Vast wel! Wie nu in de winkels gaat kijken krijgt flashbacks naar de beruchte show van Dolce And gabbana op Milaan Fashionweek. Je moest twee keer kijken om het geslacht van de modellen te ontdekken. De collectie was namelijk nogal boyish – misschien een understatement? Vrouwen in – niet gecentreerd – maatpak, stropdassen, hoedjes en derby’s,.. het was er allemaal! Bovendien werd deze mannelijke garderobe aangevuld met Thriller-accessoires en opsmuk. Een blinkende legging, tijgerstrepen, de stijl van de jaren ’30 en een volledige sterrenhemel.

Dolce & Gabbana Zomercollectie 2012
Dolce & Gabbana Zomercollectie 2012

Vorige week konden we voor het eerst een voorsmaakje krijgen van  zomercollectie 2012 van het Italiaanse label. En hoewel ik geen fan was van de Dolce & Gabbana wintercollectie, ben ik ondersteboven van hun zomermode. Op z’n Astrid Bryans: AMAZING! Maar wat zag ik daar plots op de runway verschijnen? Na felle kleuren en fruitige klederdracht was het nu de beurt aan een reeks vol glitter and glamour. Niet geheel onbekend, want de barokke stijl en diamanten hadden we al eerder gezien bij Dolce & Gabbana, met name in hun vorige collectie.

Op de show kwam onder andere Bianca Brandolini d’Adda in Dolce And Gabbana gekleed. Meer nog, ze had dé rok aan waarop de zomercollectie verder gebouwd is. An eye for trends, go go Bianca Brandolini d’Adda!