Kleedjes 2012

Als ik naar de USA trek dan zijn er altijd een aantal winkels die op mijn to-do – of zal ik zeggen: to-shop – list staan. Een aantal daarvan omdat ze goedkoper zijn in Amerika. Ik denk dan aan BCBG, Juicy Couture (vooral de Sleep-collection), Michael Kors en Marc Jacobs. Maar een aantal ook gewoon omdat ze in Europa niet te vinden zijn. Zo staat Victoria’s Secret op het verlanglijstje van vele toeristen in Amerika. Maar ik ontdekte recent een andere secret: Free People.

Free People is een deel van de Urban Outfitters familie. Het label zegt zelf te mikken op – ik citeer – “de 26 jarige meid, creatief, zelfzeker, vrij en avontuurlijk die zich bovendien goed in haar vel voelt, ze houdt van reizen en ‘hanging-out’ en kan het niet laten elke hond in de straat te aaien”. Net iets te veel hippie als je het mij vraagt maar gelukkig is de collectie dat helemaal niet. Een portie bo-ho zit er zeker in maar over het algemeen is het label vooral eclectisch en voor een breed publiek.

Niet onbelangrijk zijn ook de prijzen. Kleedjes starten rond de 100 euro en gaan tot een kleine 300 euro. Een iets hoger segment dan Urban Outfitters dus.

Kleedjes 2012

Jumpsuit 2012 zomer

Maxi Dress zomer 2012

Free People Dress