Zwarte Latex vest

Zwarte Latex vestEen latex ‘pakje’ zoals ze dat zeggen, daar had ik al van gehoord. Ik associeer het met aftandse stripclubs in een marginalere uithoek van verre landen, ofzoiets. Wel even schrikken dus wanneer ik de designs van Lady Lucie zag, een ontwerpster die bezeten is van Latex en haar skills gebruikt om haute-couture principes te integeren in haar passie.

Dat moest ik proberen! Ik probeerde een groene latex jurk van de designer herself. Stap 1 was in het jurkje geraken want latex trek je niet zomaar even aan. Er wordt aangeraden met talk te werken zodat de latex niet blijft plakken. Helaas. Ik had geen talkpoeder in huis en geduld al even min. Het moest dus zonder gebeuren en dat is gelukt ook, al heb je dan wel wat hulp nodig. Als je het wil proberen kan ik dus alleen maar aanraden de talk-tip in acht te nemen, het bespaart je heel wat tijd en struggle.

Eens in het  jurkje heb ik ook nog de handschoentjes die erbij waren aangedaan. Super schattig deze, ik zou bijna overwegen deze buitenshuis te dragen als accessoire! Integreren in een rock-chique outfit kan zeker maar mijn handschoentjes zijn groen en dus pas ik ook hier voor. De jurk die ik probeerde was vervaardigd uit see-through groen latex en had pofmouwen. Het silhouet was helemaal fashionable as hell vooral door die grote mouwen, Lady Gaga like. Alleen de maat zat me niet helemaal mee. Hoewel ik het allerkleinste maatje genomen had heeft mijn weinig vormige lijf wat vlees te weinig aan de heupen en borsten. De pakjes zijn allemaal handgemaakt en het lijkt erop dat ze vooral gemaakt zijn voor echte vrouwenlijven en niet voor panlatten zoals ik. Of misschien zelfs voor iets vollere vrouwen want wie wat spek teveel heeft op zijn heupen zal blij zijn te horen dat deze latex ook wat weg heeft van corrigerend ondergoed. Het duwt alles een beetje in de juiste richting.

Dat dit geen goedkoop stripclub outfit’je is was meteen duidelijk. De afwerking is erg gedetailleerd en het materiaal voelt kostbaar aan. Latex is gestegen in mijn achting zover is zeker! Alleen waar draag je zoiets? Of is dit echt enkel slaapkamer materiaal? Want in het laatste geval moet ik teleurstellend antwoorden dat het uittrekken van het latex jurkje alles behalve sexy is.

Anyway. De designs van Lady Lucie Latex zijn prachtig en vooral origineel. Wie een fan is van het materiaal zal zich als een kind in de snoepwinkel voelen!