Tommy Hilfiger Denim 2010 HerencollectieTommy Hilfiger Denim 2010 Damescollectie Blazer T-shirt

De campagnes die we te zien krijgen in de magazines stellen ons de klassieke Tommy Hilfiger lijn voor – die deze zomer vooral draait om de stijlvolle klassieke look. Daarentegen gaat er minder aandacht naar de denim lijn van Tommy Hilfiger, die deze zomer toch meer dan de moeite waard is. Denim op zich is een trend voor deze zomer. We zagen eerder al dat grote namen als Dolce & Gabbana kiezen voor veel jeans in hun collectie, dat Denny Rose voor geruite hemden gaat en dat er een groot vintage gehalte ontstaan is bij Marlboro Classics. Het is dan ook een kous kunstje voor Hilfiger Denim om deel te nemen aan deze trend. Toch gooit Tommy de denim trend over een andere boeg dan de meeste merken. Daar de meeste merken hun kleding deze zomer meer vintage maken maakt Hilfiger Denim zijn kleding – die altijd al vintage is – nu wat klassieker. Jeans, blazers en boyfriend jeansbroeken worden gecombineerd met stijlvolle hemden en sobere kleuren. In de mannencollectie zien we zelfs bretellen terugkomen.

Vooral die mannencollectie onderging een transformatie. Het accent ligt niet meer op ruime sweaters met opschrift, in felle kleuren en met een superdry-gehalte. Neen, deze zomer mag het wat meer de jaren 30 look zijn. En dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. De laatste seizoenen leek het erop of  Tommy Hilfiger Denim ons steeds dezelfde collectie voorschotelde. We zijn dan ook erg blij nog eens een een ommezwaai in de collectie te zien. We kunnen nu weer nieuwsgierig in de Tommy Hilfiger winkel rondsnuffelen.

Tommy Hilfiger Denim 2010 Damescollectie Lederen hemdTommy Hilfiger Denim 2010 Herencollectie Hemd JeansTommy Hilfiger Denim 2010 Damescollectie Jeans KleedTommy Hilfiger Denim 2010

Op Schoenenmeisje konden we eerder deze week de schoenencollectie van Tommy Hilfiger bekijken.