De legging is een must-have basic. Wie na maanden van wol en sjaals de overgang naar korte rokjes moeilijk kan maken kan zich behelpen met een legging. Het aanbod van legging is tegenwoordig zo groot dat je voor elke outfit de geknipte legging kan vinden! Een katoenen legging voor een zonnige lente dag, een gouden legging bij een stijlvolle gelegenheid of een lederen legging voor dat rock-chique gevoel.

Ook in de zomercollectie 2010 is de legging weer volop aanwezig. Verschillende merken presenteren verschillende leggings voor verschillende maten en van verschillende prijsklasse. De legging is uitgegroeid tot veel meer dan enkel een katoenen spannend broekje.. Patronen, gaten, alle soorten materialen en de afwerking die je maar wil. Er zijn dan ook grote verschillend in de prijs.

Gouden legging Eryn BrinieDe goud metalen legging van Eryn Brinie komt tegen een zeer schappelijke prijs van 45 dollar oftewel 32 euro. Ideaal voor het combineren van party-kleedjes. Je kan combineren met zwart maar ook de meer gedurfde combinaties zoals kaki zijn mogelijk – dat maakte de collectie van Patrizia Pepe ons al duidelijk. Een paar stiletto’s eronder.. Let’s get the party started!

Legging-met-ritsDe meer avontuurlijke fashionista opteert misschien eerder voor deze legging met rits. Voor 39 dollar, of 28 euro kan deze zwarte legging al van jou zijn. De legging reikt tot aan de kuiten en is zeer fashionable wanneer je de rist vanonder een beetje open laat staan. Het geeft een wat sportieve look die je casual kan combineren. Momenteel is deze legging in promotie op de webshop van Newport News en kan je hem al kopen vanaf 29 dollar, of 21 euro.

Rock and Republic LeggingRock and Republic doet er nog een schepje bovenop. Een bloemenpatroon maakt hier het geheel af. De legging leunt al dicht aan bij een nylon kous. De panty-legging is blijkbaar een trend want ook bij DKNY zagen we bijna een copy-paste van deze Rock & Republic legging. Wie slanke benen heeft kan hier – mits juist gecombineerd – een sterk statement mee maken. Maar ook oneffenheden in de huid of cellulitis worden verdoezeld met deze legging.

Missoni LeggingEn ook de high fashion merken zijn van mening dat de legging een must-have is. Missoni behoudt zijn eigen karakter door hun legging te voorzien van de alom gekende Missoni patronen. Wie high fashion wil moet er echter wel een prijs voor betalen. De Missoni legging heeft een prijskaartje van 696 dollar of 505 euro. Veel geld maar de Missoni fans hebben dat er voorover! There’s no pattern as the Missoni pattern..

Lederen-LeggingEn dan hebben we natuurlijk de lederen legging. Deze was ook voor de wintercollectie van 2009 erg hot! Wie hem al aanschafte in de winter zal waarschijnlijk erg blij zijn te horen dat ook voor zomer 2010 de legging helemaal in fashion is. Deze winter nog in een rock-chique harde stijl, en voor de zomer gecombineerd met zachtere tinten. De lederen legging is dé basic die iedereen in zijn kast zou moeten hebben! De keuze aan lederen leggings is groot – dit zou de twijfelaars moeten overtuigen, ja de lederen legging is echt wel hip – want de meeste merken hebben er wel eentje in hun gamma. Onder andere Pinko en Patrizia Pepe doen mee aan de trend. And when Italian design says yes, it’s a yes!

Conclusie: Zorg voor enkele basis leggings in je kast.