Veronique De Kock Miele Catwalk

Dit jaar werd het voor mij geen New York Fashionweek en dat pikt altijd wat op de openingsdag. Maar gelukkig hebben we begin september ook een mode highlight in eigen land want op 6 september opende de Miele Catwalk, tegenwoordig al uitgebreid naar een Food and Fashion week. Omdat ik helemaal geen foodie ben (misschien zelfs het tegenovergestelde, geef mij maar stoemp met worst of heerlijke Belgische frieten van het frituur) laat ik het eetgedeelte maar achterwegen. De mode daarentegen, dat is wat mij interesseerde die avond!

In Tour & Taxi in Brussel ging de vierde editie van deze Miele Catwalk door. Een mooie locatie die bovendien mooi werd aangekleed. Tot dat niveau zelfs dat ik ronduit kan zeggen dat we niet moeten onderdoen voor Amsterdam Fashionweek. Een prachtige catwalk, reusachtige tribunes, visuals met een sterke regie, luxe en sereniteit, de Miele Catwalk heeft het allemaal. En het feit dat er nu ook al Food and Fashionweek in de benaming verschijnt doet mij hopen op het begin van een eigen fashionweek, bij ons in België. Al had ik wel altijd gezegd dat dat dan Antwerp Fashionweek moest zijn (een beetje chauvinisme moet kunnen).

Er stond een heleboel op het programma. Zo waren er Tim Van Steenbergen, Natan, Luc Duchene maar evengoed Scapa, Xandres en Black Balloon. Teveel om even snel in één post neer te pennen. In de komende dagen zal ik dus geregeld posten over de merken en designers op de Miele Catwalk!

Oh ja, heb ik het absolute hoogtepunt van de avond al uit de doeken gedaan? De show werd ingezet door tromgeroffel, gevolgd door.. ganzen! I kid you not. Ganzen! Daar wordt een mens vrolijk van!

Miele Catwalk 2012

Veronique De Kock Miele Catwalk

Miele Catwalk Ganzen

Miele Catwalk Bruxelle