Steffi Vertriest Pinko Skirt Maxi

Een drukke zomer vroeg toch stillaan om een pauze, even weg van de bekende wereld en wat quality-time met The Boyfriend. Met maar een weekendje, zijnde zaterdag en zondag, vrij koos ik een bestemming dichtbij. Het werd Venetië. Anderhalf uurtje de vlieger op en in een andere wereld, weliswaar even warm als in België zijnde: snik snik heet.

Venetië 2012

Pracht en praal dat kennen ze in Venetië. Wie van romantiek houdt kan ik dit alleen maar aanraden. Gezellige paadjes, overal muziek in de straten en een minder bevuilend toerisme dan ik verwacht had. Door de kleine straatjes heb je niet het gevoel koppen te lopen, in tegendeel, het voelt zelfs erg rustiek aan. Al maak ik een uitzondering voor het San Marco plein.

En mode? Ik wist niet goed wat te verwachten. Als regular in Vegas was ik al ettelijke malen in The Canal Shops geweest – heaven, i tell you – maar zoals te verwachten zijn de winkels niet even identiek als de architectuur van de Canal Shops in Vegas (die lijken sprekend op de straten van Venetië). Hoewel. De kleine straatjes mogen dan wel gevuld zijn met soevenierswinkels en lederzaken, vlak bij San Marco rijzen de high-fashion shops uit de grond. Chanel, Louis Vuitton, Burberry,.. Ze zijn er allemaal. En ze worden druk bezocht ook. Voor de Chanel winkel stond zelfs een hele rij mensen aan te schuiven.

Chanel Winkel Venetië

En naast high-fashion? Ik ben geen grote fan van buitenlandse lederwinkeltjes. Losstaand van de kwaliteit is de snit vaak oudbollig. Bij de handtassen kent struisvogelleder duidelijk zijn hoogtepunt in Venetië. Daar de meeste brands afgezwakt zijn naar nog 1 of 2 modelletjes in hun collectie duikt het aparte leder overal op in de commerciëlere massaproductie. In alle kleuren van de regenboog, in elk lederwinkeltje, wie een fan is van struisvogelleder kan zich hier volledig laten gaan.

Steffi Vertriest Pinko Skirt Maxi

En mijn outfit? Broeierig hete temperaturen vroegen uiteraard om weinig onthullende kledij overdag. Een jeans short en een top waren de ideale stop-hop-shop maatjes. Dag 1 heb ik op 12 centimeter Jimmy Choo’s volgehouden maar dag twee heb ik toch maar voor slippers geopteerd. Kon ik de stad ook eens vanop een lagere hoogte bekijken.

In de late namiddag was er dan eindelijk de ideale gelegenheid om mijn see-through Pinko Maxi skirt aan te trekken. Diva-style!