De modellen van Roberto Cavalli lijken wel uit de jaren ’70 te komen. Lange haren, smoky eyes, alles is perfect in het thema. Maar wie daarbij meteen aan zwart denkt heeft het verkeerd. De sexy, nature-touch gaat hand in hand met cowboy-achtige franjes en Pocahontas.

Wijde broekspijpen en franjes zijn het eerste wat de kijker op de Milaan fashionweek van Cavalli te zien krijgt. De eerste look reflecteert dan ook meteen de algemene stijl die de Roberto ons wil voorschotelen. Machtige prints en stoffen wandelen over de runway. Op en top high fashion. Roberto zijn gewoonlijke animal-style is ook in zijn zomercollectie 2011 weer erg aanwezig. Niet alleen de tops van slangenleder en accessoires uit verschillende soorten dierenhuiden maar ook het decor is een ode aan de natuur. Reuzengrote fantasieplanten sieren het begin van de catwalk.

Heel leuk vond ik de lange zomerkleedjes tot op de grond met een wel heel diep uitgesneden rug. Origineel, sexy en super vrouwelijk! Roberto Cavalli maakt de rug van de vrouw het nieuwe sekssymbool!

Laat de zomer maar komen!!

Roberto Cavalli Zomercollectie 2011