Ik melde eerder al dat ik een fantastische trip naar het fabuleuze Las Vegas erop heb zitten. Als ervaren shop-a-holic ben ik natuurlijk niet met lege handen naar huis gekomen. De dollar staat laag en daar bovenop zijn de prijzen bij specifieke Amerikaanse merken beduidend lager. We overlopen even wat er nu echt de moeite is om in de USA te kopen.

Guess kledingswinkelEerst en vooral is er Guess.. De prijs ligt onnoemelijk veel lager. In de Guess winkel koos ik voor een paar pumps-met-wonderleest. Ik betaalde ze 100 dollar, wat neerkomt op zo’n 75 euro. Ongeveer dezelfde pumps betaal je hier in Europa 145 tot 165 euro. Je bespaart dus bijna de helft als je jouw Guess schoenen in de Verenigde Staten koopt. De Europese collectie verschilt wel van de Amerikaanse collectie maar de Guess-feeling, die blijft dezelfde. Je zal bovendien niet gauw geconfronteerd worden met iemand die dezelfde schoenen als jij aan heeft!

BCBG Kledingwinkel AmerikaBon Chic Bon Genre‘  of gewoon BCBG. Ontwerper Max Azria houdt blijkbaar meer van Amerika dan van België want ook hier kennen de prijzen een enorm verschil. Een geel kleedje mocht met mij mee naar huis komen. Ik bespaarde 70 euro door mijn aankoop in Amerika te doen. BCBG is niet goedkoop en fantastisch mooi, het is dan ook zeker de moeite te wachten tot je naar de US gaat om daar je eyecatcher in de wacht te slepen.

abercrombie and fitch Kledingwinkel AmerikaHet succesvolle merk Abercrombie And Fitch is nog steeds niet in België gevestigd. Het merk staat voor casual, trendy en fashionable. De beperkte winkels waar je Abercrombie kan vinden geven je slechts toegang tot een zeer klein deel van de A&F collectie en bovendien betaal je bijna het dubbel van de prijs. We blijven hopen dat Abercrombie  ook in België een winkel opent maar voorlopig zullen we onze aankopen in Amerika moeten doen.

Michael Kors Kledingwinkel AmerikaMichael Kors; op en top fashion! Bij een bezoekje aan de Kors-winkel in Las Vegas kwam ik tot een teleurstellende ontdekking. Mijn winter-handtas zit ook deze zomer in de collectie – hoera, another season in fashion! – maar ze kost bijna 150 euro minder!! Ook de Michael Kors schoenen lijken plots een stuk meer betaalbaar.

Saks fifth avenue Winkel AmerikaSaks Fifth Avenue, een winkel die wij hier niet kennen en dat is erg jammer! Saks Fifth Avenue is als een Galleria Inno voor high fashion merken! Prada, Dolce And Gabbana, Prada, Missoni, YSL, Juicy Couture, Miu Miu, L.A.M.B, Louboutin en ga zo maar door.. Het is er allemaal. Sounds like paradise..? It is!! Wist je dat Saks Fifth Avenue een outlet winkel heeft in Las Vegas. Een grote roze Juicy Couture strandtas mocht met mij mee. Besparing = 200 euro!

Natuurlijk zijn niet alle merken goedkoper in Amerika, sommige Italiaanse merken zijn er zelfs duurder. Maar het loont alvast goede research te doen alvorens je gaat. Het kan je een hoop geld besparen, of anders gezegd; je kan met dubbel zoveel naar huis! 🙂