Je kan de laatste tijd geen magazine meer openslaan zonder dat er gesproken wordt over de juwelen van Frey Wille. Het merk kent de laatste maanden in Belgie een grote boost maar nieuw is het niet. Frey Wille werd reeds in 1953 opgestart in Vienna. Wereldwijd zijn er 60 boetieks van dit merk, onder andere in Los Angeles, Parijs, Istanbul, Moscow en Hong Kong. Hoewel ze wereldwijd bekend zijn houden ze hun productie laag en exclusief.

Wat merkwaardig is aan Fey Wille – en wat het merk top maakt – is zijn aparte filosofie. Fey Wille haalt zijn inspiratie uit kunst, geschiedenis en diverse culturen. Zo beogen ze een zeer humane visie.

Hieronder enkele foto’s van de Frey Wille collectie. De eerste zijn geïnspireerd op Claude Monet, meer specifiek op de Poppy Flowers. Een geslaagde poging om mode en kunst dichter bij elkaar te brengen.  Een andere grote inspiratie is geschiedenis; we zien een reeks gebaseerd op Poseidon en één gebaseerd op de Sfinx. De grote bewondering voor Venetië wordt dan weer in de Venice collection geuit.

Wie benieuwd is naar de andere collecties en de bijhorende inspiratiebron neemt best eens een kijkje op de Frey Wille site.

Ook Belgie heeft een Frey Wille winkel, dit in de Place Du Grand Sablon 45 in Brussel.