Guess JuwelenHet merk Guess heeft over de jaren heen al meer dan genoeg bewezen dat ze één van de meest fashionable merken zijn. Altijd recht op de trends en niet ingetogen. Dat het een Amerikaans merk is valt vooral op in hun gewaagde stukken uit de collectie; leder, jeans, blote buiken en killer heels. Tegenwoordig is Guess onderverdeeld in ‘Guess’ en ‘Guess By Marciano’, beide hebben een unieke collectie – uiteraard met dezelfde Guess-feeling – en tevens hun eigen shops.

Guess blonk al uit in handtassen en horloges maar sinds kort hebben ze ook een juwelenlijn, die opvallend snel de winkels verovert. De meeste juweliers die de Guess horloges al verkochten nemen er nu ook de juwelen bij.

Armbanden, kettingen, ringen, oorbellen en ga zo maar door.. Guess voorziet ons van al de nodige sieraden. Hoewel de Guess kledij vaak erg stoer is zien we bij de juwelen eerder een lieve, frivole kant naar boven komen. Hartjes en sierlijke ‘Guess’ opschriften zijn hier het bewijs van. Goud en zilver domineren de collectie en hier en daar wordt er aangevuld met kleurtjes.

Maar het moet gezegd worden; achter de glitter en glamour van deze opmerkelijke juwelen schuilt ook een keerzijde. De juwelen zijn noch echt goud, noch echt zilver en zijn dus ook niet water resistent. Ook zweet en parfum zijn dus dodelijk voor deze sieraden. Wie jaren geleden een Guess horloge gekocht heeft herinnert zich vast nog wel het afslijten van het materiaal aan de binnenkant. Dat werd ofwel geel of rood vanbinnen, een spijtig gevolg van het gebruik van kwalitatief minder sterke materialen. Guess herpakte zich echter en de horloges maakte een zichtbare verbetering door. Het is erg jammer te zien dat Guess bij de juwelen dezelfde fout maakt. Hopelijk groeit dit ook nu er weer uit.

Voorlopig zijn de Guess juwelen dus minder geschikt voor alledaags te dragen. Wie echter wil uitblinken op een feestje kan dit perfect met de prachtige sieraden van Guess!

Guess Armband ZilverGuess Oorbellen Zilver Hartjes