Wie altijd al fan was van BCBG zal zeker ook fan zijn van Herve Leger. Niet zo abnormaal, want beide merken werken met topdesigner Max Azria samen. Als we de twee collecties naast elkaar leggen zien we dan ook grote overeenkomsten qua stijl.

Hét grote verschil tussen beide is echter de prijsklasse; de prijs van Herve Leger ligt beduidend hoger. De stoffen zijn meer gesofisticeerd en kwalitatiever maar de vraag rijst of het meer dan de dubbelle prijs waard is.

Herve Leger Roze JurkLaten we enkele stukken van de zomercollectie eens naast elkaar bekijken:

Bij Herve Leger ligt het accent deze zomer op horizontale strepen. De silhouetten van de jurken laten niets aan de verbeelding over, ze accentueren de vrouwelijke figuren ten volle. Behalve veel zwart – jaja, de zwarte rage is nog steeds niet over – vinden we ook veel kleurtjes in deze lijn. Zo ook dit zalm roze jurkje. Erg gesofisticeerd rondom de buste. De variërende intervallen tussen de strepenBCBG Roze Jurk zorgen voor een smalle taille en ronde heupen. Max Azria you’re the best!

En wat brengt BCBG ons? Een zalm roze jurk, nauw aansluitend en jawel… met strepen! Maar het moet gezegd zijn, deze BCBG jurk is minder gesofisticeerd. De intervallen tussen de strepen blijven dezelfde en de buste van de jurk is duidelijk eenvoudiger gehouden dan die van de Herve Leger collectie. Het prijskaartje kan je keuze echter sterk beïnvloeden. Zo komt deze BCBG strapless jurk op $ 228 en de Herve Leger jurk op $ 1280 !!

Vijf kleedjes BCBG of één kleedje van Herve Leger..? Doe mij voorlopig maar BCBG, misschien overweeg ik Herve Leger wel tijdens de solden!