Zwart-wit mix:

Een groot deel van de zomercollectie van Patrizia Pepe speelt in op het contrast zwart-wit. Strakke kledij en androgyne silhouetten domineren hier. Patrizia Pepe kiest niet voor een kortgerokte zomer maar wel voor mannelijke elementen. Zo zijn de geklede short en de jumpsuit weer vrolijk van de partij.

In hun zwart-wit lijn kiest Patrizia Pepe vooral voor simplisme. Als er al opgesmukt wordt dan gebeurt dat met prints.

Patrizia Pepe Zomerollectie 2011Patrizia Pepe Zomerollectie 2011Patrizia Pepe Zomerollectie 2011

Afgezwakte military-look:

Army-girl is elk seizoen wel aanwezig. De merken lijken elkaar af te wisselen zoals we een zelfde knipperlicht zien voor de marine-look.

Voor zomer 2011 kiest Patrizia Pepe voor een afgezwakte versie van deze military-look. Geen overdreven rechtlijnige silhouetten maar wel kleuren als kaki, beige en grijs zetten de toon. Het vrouwelijke komt tot uiting in de zomerkleedjes die aanspannen en niets tot de verbeelding overlaten.

Patrizia Pepe Zomercollectie 2011Patrizia Pepe Zomercollectie 2011Patrizia Pepe Zomercollectie 2011

Zijde en bling:

Wat luxe kon uiteraard niet ontbreken. Zoals ik wel verwachtte wordt de collectie aangevuld met stijlvolle kleedjes! Zilver, goud en bling-bling vervolledigen het plaatje.

Wederom valt het op dat Patrizia meer de short promoot dan de rok. Leuk dat deze lijn ook in hun avond-assortiment wordt doorgetrokken!

Partizia Pepe Zomercollectie 2011Partizia Pepe Zomercollectie 2011Partizia Pepe Zomercollectie 2011

Hippie stijl:

Even dacht ik de Roberto Cavalli collectie voor mijn neus te hebben. Maar hoewel Patrizia Pepe ook voor lange, vederlichte stoffen kiest, gaan ze toch meer de kleurentrend op.

Lange kleedjes in flashy kleuren en stoffen die verkleurd lijken.. Patrizia Pepe speelt met de kleurencocktail die deze zomer super hip is. Geen zorgen meer over juiste matches, deze zomer is het één grote kleurenbom!

Patrizia Pepe Zomercollectie 2011Patrizia Pepe Zomercollectie 2011Patrizia Pepe Zomercollectie 2011

Alles bij elkaar vind ik het een verrassende collectie. De vorige twee seizoenen sloten mooi op elkaar aan maar het ziet er naar uit dat Patrizia pepe in 2011 toch de stijl wil verleggen. Het ‘Rock-chique‘ laten ze volledig achter zich. Zomerse kleuren en sierlijke silhouetten komen in de plaats!