Scapa Sports 2011AIN’T NO MOUNTAIN HIGH ENOUGH

Scapa zoekt dit seizoen het koude hooggebergte op voor het authentieke wintergevoel maar houdt de kleuren doelbewust licht. Beige, ecru en lichte cameltinten zorgen voor een tegelijk naturel als warm beeld dat verder gekenmerkt wordt door een slank en elegant belijnd silhouet, zowel voor dames als heren. Tevens brengt Scapa een ongecompliceerd luxegevoel door het gebruik van edele, kwalitatieve materialen. Zo zijn er mantels in 100% alpaca of aansluitende jasjes en mantels met capuchon in mouton retourné. Kasjmier, pima cotton en tweed vullen het aanbod verder aan. Voor die extra toets aan zachtheid is er verder veel aandacht voor breigoed. Behalve de traditioneel geïnspireerde kabelmotieven en rolkraagtruien in wolkasjmier zijn er ook mooie jacquards voor pulls en lange, losvallende cardigans die men nonchalant rond het lichaam kan wikkelen.

THE BIG CHILL

Binnen dit thema ligt de nadruk op de combinatie van grijstinten met camel. Het gebruik van gestructureerde stoffen en dessins (bouclé, tweed, visgraat, krijtstreep) geeft de collectie bovendien een rijkelijk en geschakeerd gevoel. Voor heren hebben de pakken smallere schouders en ook de broeken zijn smaller; andere jasjes zijn afgewerkt met ellebooglappen in daim.  Nylon mantels zijn gematelasseerd en cover coats krijgen een 7/8-lengte mee. Dames dragen ofwel broekpakken met halflange jasjes in grijs flanel ofwel comfortabele, ruime mantels.

Scapa Sports WintercollectieIT MAY BE WINTER OUTSIDE

…maar binnen de muren van de chalet is het knus en warm. De ideale setting dus voor een feestelijke look: jersey jurkjes met een all-over paisley bedrukking of goudkleurige tops in zijde voor dames. Smoking jasjes in velours lisse voor heren, gecombineerd met broeken of hemden met een Schotse ruit. Qua bovenkleding kunnen dames kiezen tussen meer aansluitende, kortere jasjes met smalle schouders in een ruitenstof of een pittig korte, zeer fijn gematelasseerde trenchcoat.

Geheel volgens de huisstijl van Scapa is de styling van de wintercollectie sober maar geraffineerd. Zowel in de dames- als de herengarderobe komen hoge rijlaarzen en handschoenen in leder voor. Voor de dames rijbroeken, ook in jeans. Eveneens voor dames presenteert Scapa een uitgebreide selectie riemen en ceintuurs die vaak over een mantel of een top worden gedragen. Praktisch én oogstrelend zijn de tassen in koeienhuid met een gevlochten handvat.