Marlie Dekkers LingerieMarlies dekkers is een Nederlandse lingerie designer. Ze studeerde aan de academie voor kunst in Breda waar ze in 1991 cum laude afstudeerde. Oorspronkelijk komt ze uit een arbeiders gezin. Misschien is het wel daardoor dat ze overkomt als een gewone vrouw uit de straat. Wie Marlies Dekkers al eens op tv zag, moet vast toegeven dat ze weinig sterallures heeft ondanks haar succesvolle carrière. Ze hamert op natuurlijke schoonheid van vrouwen van alle leeftijden en zet ze zich af tegen de gangbare trend van borstvergrotingen.

Dat mevrouw Dekkers iets met borsten heeft spreekt voor zich. Iedere lingerieontwerper heeft vast een eigen reden voor zijn of haar passie. Maar Marlies Dekkers besteedt vooral aandacht aan grote borsten. Kan dit zijn omdat ze zelf een gevulde boezem heeft? Misschien ondervond ze zelf de grote kloof tussen comfort en elegantie?

Marlie Dekkers LingerieAllerhande vragen die ik voorlopig onbeantwoord moet laten. Waar ik echter niet aan twijfel is de steevaste stijl van Marlies Dekkers. Nooit zal iemand omver geblazen worden door een verbazende innovatie. Maar om diezelfde reden zijn er slechts weinig teleurstellingen waardoor Marlies Dekkers kan rekenen op trouwe klanten. Haar lijn ‘Undressed’ staat voor simplisme met toch een heel gesofisticeerde snit. Zeer kenmerkend zijn de architecturale lijnen waarvan de bandjes als spinnenwebben over het lichaam kruisen. Ook het bondage thema is niet ver te zoeken. De eenvoud wordt in de kleurkeuzes duidelijk gemaakt. Voor lange tijd koos deze Nederlandse borstenspecialiste voor effen zwart, wit en rood. Later in haar carrière kwamen daar ook meer opvallende kleuren bij als geel en paars.

Ondertussen heeft Marlies Dekkers haar ‘Undressed’-lijn uitgebreid met Nightdressed (nachtkleding) en Sundressed (badmode).

Wie graag eens kennis maakt met de lingerie van Marlies Dekkers kan terecht in de betere lingeriezaak of in één van de flagship stores. Deze laatste vind je in België in Antwerpen en in Nederland in Utrecht, Amsterdam, Nijmegen en Breda.